+34 690 06 88 70 info@jsimmo.eu

Kosten aankoop woning in Spanje

 

Kosten voor de aankooop een woning: Wie in Spanje een huis koopt dient 10% belasting betalen over de waarde die in de eigendomsakte, wordt vermeld. Anders dan in Nederland bestaat er bij nieuwbouw geen “vrij op naam”. Bij nieuwbouw betaalt u 10% BTW en bij re-sales 10% overdrachtsbelasting. Daarnaast dient u rekening te houden met bijkomende kosten voor notaris, inschrijving in het register, leges en administratiekosten. Wanneer u een hypotheek wenst zijn daar vanzelfsprekend ook kosten aan verbonden.

 

Spaanse bankrekening: Wanneer u een huis in Spanje koopt is het noodzakelijk om een bankrekening te openen bij een Spaanse bank. Dit in verband met het betalen van water, licht, telefoon en internet rekeningen. Wij regelen dit graag voor u.

 

After sales: Wanneer u uw huis in Spanje heeft gekocht, is er nog nazorg noodzakelijk. De overdrachtsbelasting moet betaald worden, u dient te worden aangemeld als nieuwe eigenaar bij het woningenkadaster en bij de Spaanse belastingdienst. Ook zaken als water, licht, eventueel gas of de Vereniging van Eigenaren moeten worden overgezet op uw naam. Tevens dient u via SUMA jaarlijks uw onroerend goed belasting te betalen. Dit kan worden geregeld met een automatische overschrijving. Wij nemen al deze zorg graag uit handen. 

 

Een N.I.E. nummer (número de identificación de extranjeros) heeft u nodig zodra u in Spanje een huis wilt kopen. Wij beschikken over de juiste formulieren om dit nummer aan te vragen en wij kunnen u ook bij deze aanvraag begeleiden.

 

Type

Plaats

Prijs Min.

Prijs Max.

Slaapkamers

Referentienummer

grondstuk

bebouwd

Uitzicht:

Zwembad:

Uitgebreid Zoeken