+34 690 06 88 70 info@jsimmo.eu

Alicante

 

Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Alicante. De ruim driehonderdduizend inwoners tellende stad is na Valencia de grootste stad van de Costa Blanca. Als stedentripbestemming zul je Alicante niet veel aangeprezen zien worden. Opvallend, omdat Alicante juist een leuke mix vormt van het dagelijks leven in de autonome regio Valencia vermengd met toerisme. Met de Explanada España heeft Alicante een wandelboulevard waar de Ramblas in Barcelona een puntje aan kan zuigen, het strand behoort tot de beste uit de regio en de stad heeft een geweldig uitgaansleven. Komt nog eens bij dat Alicante van alle steden in Europa misschien wel één van de beste klimaten kent. Regen komt in de zomer amper voor en zelfs in de wintermaanden is het vaak nog aangenaam genoeg om overdag op een terrasje te genieten van wijn en tapas. Alicante wordt door toeristen nog te vaak gezien als toegangspoort tot de badplaatsen aan de Costa Blanca, terwijl het juist zo’n leuke eindbestemming kan zijn.

Tapas eten in Alicante

Net als in vrijwel iedere Spaanse stad kun je ook in Alicante uitstekend terecht om tapas te eten. Er is echter wel een verschil met de meeste toeristenplaatsen aan de Costa Blanca. Waar je in plaatsen zoals Calp, Xàbia en Altea vooral schaaltjes met tapas bestelt, daar kun je in Alicante nog tapas bestellen zoals het hoort: een biertje of glas wijn met een schaaltje erop met een klein hapje, de tapa. De prijzen die je hiervoor betaalt zijn ook nog eens verrassend laag. Sta er niet van te kijken als je voor twee euro of minder een goed glas bier drinkt en daarbij je tapa geserveerd krijgt. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit soort traditionele tapasbars aan het einde van de middag druk bezocht worden. Je vindt dergelijke tapasbars verspreid door het centrum van Alicante.

Top 8 bezienswaardigheden van Alicante

Castillo de Santa Bárbara

Hoog boven de verrassend leuke stad Alicante prijkt het kasteel van Santa Bárbara boven op berg Benacantil. Door de hoge ligging van ongeveer 166 meter was dit fort vroeger ideaal om onverwachte bezoekers op tijd te ontdekken en actie te ondernemen. Hoewel er bevindingen zijn gedaan die er op wijzen dat beginselen van Castillo de Santa Bárbara afkomstig zijn uit de negende eeuw, komt het merendeel echter uit de zestiende eeuw. Het kasteel is pas in het jaar 1963 opengesteld voor publiek, waarbij er tevens twee liften zijn geplaatst. De ingang voor deze liften bevindt zich in de berg die je bereikt via de wandeltunnel aan de Calle Jovellanos. Het kasteel is natuurlijk ook gewoon te voet te bereiken. 
www.castillodesantabarbara.com

Plaza del Ayuntamiento

Dit belangrijke plein van Alicante heeft een zeer statige uitstraling. Het prachtige barokke stadhuis helpt hier aardig aan mee. Het werd in de achttiende eeuw gebouwd door architect Lorenzo Chápuli. De gebouwen aan de Plaza del Ayuntamiento worden goed onderhouden, zodat de waardevolle kenmerken uit de vorige eeuwen goed bewaard worden gebleven. Aan de ingang van het stadhuis is nog een bezienswaardigheid te vinden. Hier is namelijk een punt gemarkeerd als ‘Cota Cero’ vanwaar men voor voor verschillende Spaanse steden de hoogte boven zeespiegel meet. Een bezoek binnen wordt beloond met interessante archeologische bevindingen die er worden tentoongesteld.
www.steden.net/spanje/alicante/plaza-del-ayuntamiento/

Basilica de Santa Maria

Op oude resten van een moskee die er werd geplaatst tijdens de Islamitische heerschappij werd deze redelijk sobere basiliek de Santa Maria gebouwd. De bouwstijl laat zich omschrijven als gotisch, wat kenmerkend was voor de late middeleeuwse periode tussen de twaalfde en zestiende eeuw. De basilica de Santa Maria dateert ergens tussen de veertiende en vijftiende eeuw. Binnen zijn veel rijkelijk gedecoreerde kunstwerken te bewonderen, waaronder een gouden altaar uit de achttiende eeuw. De vele kunstwerken in deze basiliek zijn van onschatbare waarde en zeker de moeite van een bezoekje waard.
www.steden.net/spanje/alicante/basilica-de-santa-maria/

Playa del Postiguet

Mede dankzij dit mooie zandstrand is de stad Alicante een gewilde zomerse bestemming voor zon zoekers. Het strand is ongeveer 900 meter lang en ligt op een prachtige locatie, namelijk aan de voet van de berg ‘Monte Benacantil’ met daarop het kasteel ‘Castillo de Santa Bárbara’. Naast het relaxen aan zee leent het strand zich prima voor activiteiten als beachvolleybal. De voorziening zijn er prima te noemen. Je kunt er ligbedden en parasols huren en tijdens je verblijf houdt de strandwacht alles keurig in de gaten. Het enige nadeel is dat het er soms behoorlijk druk kan zijn. 
www.steden.net/spanje/alicante/playa-del-postiguet/

El Barrio

Het begin van de wandeling naar het kasteel ‘Castillo de Santa Bárbara ligt in dit oude stadsdeel El Barrio. Deze meest traditionele wijk op Casco Antiguo na, kenmerkt zich met knusse en traditionele huizen waarbij veel kleur is gebruikt. Regelmatig trekken er tijdens de bloedprocessie parades door de El Barrio wijk waarbij tradities in ere worden gehouden. De vele straten en steegjes hebben veel niveau verschillen waarbij enkele trappen beklommen moeten worden. Hierdoor beland je dan soms zomaar op plaatsen waarbij het uitzicht fenomenaal mag worden genoemd.

Casco Antiguo

Dit historische deel van de stad Alicante is gevuld met veel waardevolle bezienswaardigheden. Het gebied beslaat het deel tussen de Rambla Méndez Núñez, de berg Monte Benacantil en het strand. Hier bevinden zich onder andere Basílica Santa Bárbara, Palacio Maisonnave, Teatro Principal, Plaza Ayuntamiento en Mercado Central.

Tijdens een wandeling door dit deel van de stad word je soms verrast   door de schoonheid van kleine pleintjes, smalle straten en
authentieke gebouwen.
www.steden.net/spanje/alicante/casco-antiguo/

Winkelcentrum Plaza Mar 2

Ben je toe aan een middagje echt goed shoppen? Bezoek dan het Plaza Mar 2. In dit grote winkelcentrum heb je de keuze uit tientallen winkels, van de Zara en Mango tot de McDonald´s en de Samsung winkel! Je kunt hier terecht voor (sport)kleding voor jou en je kinderen, je wooninterieur, een goed restaurant en wanneer je een telefoon winkel zoekt bent je hier ook aan het juiste adres.

Locatie
Plaza Mar 2
Plaza Puerta del Mar, 2
03002, Alicante

MACA

Aan de Plaza de Santa María in het hart van de stad is het museum voor hedendaagse kunst te bezoeken. Volmondig draagt het museum de naam ‘Museo de Arte Contemporāneo de Alicante’. Het museum werd in 1976 opgericht door de Spaanse kunstenaar Eusebio Sempere die bekend stond om zijn abstracte werken en speelsheid met licht. Een aantal van zijn werken zijn te aanschouwen in dit MACA museum. Het onlangs gerenoveerde museum huisvest zich in het Casa de la Asegurada, een gebouw uit de zeventiende eeuw. De van oorsprong barokke constructie werd in 1685 gebouwd. Tegenwoordig geldt het als oudste burgerlijke gebouw van de stad Alicante. 
www.maca-alicante.es

Type

Plaats

Prijs Min.

Prijs Max.

Slaapkamers

Referentienummer

grondstuk

bebouwd

Uitzicht:

Zwembad:

Uitgebreid Zoeken