+34 690 06 88 70 info@jsimmo.eu

El Campello


El Campello (Valenciaans) of Campello (Spaans) is een gemeente in de Spaanse provincie Alicante in de regio Valencia met een oppervlakte van 55,27 km². In 2007 telde El Campello 25.055 inwoners.

De gemeente El Campello grenst aan de volgende gemeentes in de provincie AlicanteSan JuanMuchamielBusotAguas de BusotOrcheta en Villajoyosa. El Campello is onderdeel van het stedelijk gebied van Alicante.


El Campello Lucht foto

Oorspronkelijk waren landbouw en visserij de belangrijkste bronnen van inkomsten voor de gemeente, maar tegenwoordig zijn het toerisme en de bouwsector de belangrijkste economische activiteiten van het dorp.

De kustlijn van de gemeente is 23 km lang. Het strand Playa de Muchavista dat een voortzetting is van het bekende Playa de San Juan van Alicante is het grootste en bekendste strand van El Campello. Langs dit strand zijn veel urbanisaties gebouwd. De boulevard van El Campello bestaat voornamelijk uit cafés en appartementen. Er wordt beweerd dat de lucht in El Campello de schoonste is van Europa.

Demografische ontwikkeling

Type

Plaats

Prijs Min.

Prijs Max.

Slaapkamers

Referentienummer

grondstuk

bebouwd

Uitzicht:

Zwembad:

Uitgebreid Zoeken