+34 690 06 88 70 info@jsimmo.eu

Finestrat

Finestrat kent 2 werelden. Het oude dorp Finestrat, aan de voet van de berg “ Puig Campana”  ( 1410 meter) is prachtig. Veel smalle straatjes waar je met je auto amper door komt, oude gevels een leuk dorpsplein. Echt nog steeds het Spanje van vroeger.

De kuststrook van Finestrat, “Cala Finestrat”  Hier veel vakantie appartementen pal aan het strand. Een mooie boulevard, lekkere terrasjes en veel vertier in de zomermaanden. 
Ook het thema park Terra Mitica en de urbanisatie “ Sierra Cortina•  vallen binnen de gemeentegrenzen van Finestrat.

Finestrat, een dorp tussen bergen en zee in het achterland van de Costa Blanca

Gebouwd tegen de helling van de Puig Campana, een natuurgebied in het achterland van de Costa Blanca, ligt het authentieke bergdorp Finestrat. Omdat het plaatsje zich zo dicht bij de zee bevindt had het door de eeuwen heen een grote aantrekkingskracht op verschillende beschavingen. En ook het landschap was ideaal, want vanaf de heuvels kon men de hele omgeving perfect overzien.De gemeente Finestrat bezit zelfs een deel van de kustlijn, la Cala de Finestrat, die ze ooit als geschenk kreeg voor de bijdrage aan de verdediging van de Middellandse Zeekust tegen piraten. De Iberiërs en Romeinen zijn twee van de culturen die er hun sporen hebben achtergelaten.

De eerste aanwijzingen dat het gebied werd bewoond gaan zo'n 20.000 jaar terug richting het paleolithicum. In die tijd leefden groepen jagers in de grotten van de Sierra Cortina. Naar alle waarschijnlijkheid bevonden zich ook mensen in de Puig Campana. Maar daar heeft men tot nu toe eigenlijk niet echt concrete aanwijzingen voor kunnen vinden. 

Boven in het oude dorp, op de plaats waar eens een kasteel heeft gestaan, ontdekte men sporen van de Iberische cultuur. En ook net buiten Benidorm in Tossal de les Bastides en Tossal de La Cala vond men bij opgravingen resten van ovens waarin in de tweede en eerste eeuw voor Christus keramiek werd gebakken. Overblijfselen van oude muren wijzen op gebouwen die werden gebruikt als woning en opslagplaats voor de kruiken en het beschilderde aardewerk.
In diezelfde tijd vestigden zich ook agrariërs op de zuidelijke hellingen van de Puig Campana om er graan te verbouwen. Voor het telen gebruikten ze water dat afkomstig was van de berg. In de Romeinse tijd waren de bewoners meer betrokken bij de productie van wijn en olie.

De ermita op de top van de heuvel, werd rond 1924 bovenop de ruïnes van het kasteel gebouwd ter ere van ene Cristo del Remedio. De bewoners van Finestrat wilden op deze manier de heilige bedanken voor het feit dat hij het dorp gered had van een besmettelijke ziekte. Ze brachten geld bijeen en bouwden dit kleine heiligdom.

Finestrat bezit dus een rijke geschiedenis. Voor degene die daar zelf wel eens iets meer van wil ontdekken heeft de gemeente sinds kort een culturele route uitgezet. Al wandelend door de smalle straten ontdek je de belangrijkste bezienswaardigheden van het dorp. Bij elk monument, mooi uitkijkpunt of noemenswaardige plek staat een informatiebord in het Spaans en Engels met verdere uitleg over het onderwerp. Heel erg leuk om zo eens een tijdje in Finestrat rond te dwalen, en het dorp op deze manier beter te leren kennen.


Type

Plaats

Prijs Min.

Prijs Max.

Slaapkamers

Referentienummer

grondstuk

bebouwd

Uitzicht:

Zwembad:

Uitgebreid Zoeken