+34 690 06 88 70 info@jsimmo.eu

De grotten van Busot

De Cuevas del Canelobre (Valenciaans voor kroonluchter), zoals de grotten van Busot heten, zijn 740 na Chr. ontdekt door de Moren, in een gebied, ongeveer 20km ten noordwesten van Alicante, waar zich nog steeds stevig, het zgn. kartsverschijnsel voordoet, wat o.a. te zien is aan de typische landschapsvormen die daardoor ontstaan.
 

 

 

De geschiedenis vermeld dat de grot tijdens de Spaanse revolutie in gebruik was als schuilkelder voor de voor het geweld schuilende bevolking. Tevens werden er wapens verborgen gehouden en …. er werden motoren voor vliegtuigen gemaakt. Om deze te kunnen vervoeren werd in die periode een extra ingang gemaakt waardoor er ook nogal wat van de natuurlijke decoratie, die uit stalactieten en stalagmieten bestaat, kapot werd geblazen. De oorspronkelijke relatief kleine opening ligt veel hoger; van buiten ter beveiliging afgesloten, van binnen via trappen te bereiken.

Je kunt de grot bekijken tegen betaling (5 euro p.p) en daarbij alles van heel dichtbij bewonderen, bijzondere kalkformaties krijgen een extra, vaak gekleurd, spotlichtje en geven de omgeving een feeërieke sfeer.

Door een tunnel bij de ingang kom je, verrassend, in een grote, hoge zaal (70m), die ook wel kathedraal genoemd wordt en een prachtige akoestiek heeft. Het is dus niet verwonderlijk dat er nogal eens concerten worden gegeven, waardoor ook de uitrijdbare tribunes, die je eerder zag op het platform, verklaarbaar worden.

OPENINGSTIJDEN

Vanaf 10.30 uur. In de zomer (1 juli-15 september) en tijdens Semana Santa ’s avonds langer open, tot 19.30 uur, maar in de winter (16 september-30 juni) tot 17:30 uur. Gesloten op: los días de San Vicente, de zondag voor Lunes de Pascual, 25 december en 1 januari.

Met dank aan Hans Kreischer voor deze bijzondere tip!

CONTACT

Tel: 96 569 92 50 / 679 669 852 (mobiel) en website Cuevas del Canelobre

Vanuit het noorden of het zuiden op de AP7 neem je de afslag naar Jijona (Xixona), de N340. Op deze weg wordt na verloop van tijd (enkele kilometers) de afslag naar rechts naar de Cuevas del Canelobre aangegeven, dan verder de borden Busot volgen. Vóór Busot ga je linksaf bij het bord Cuevas de Canelobre. Aan het einde van de (mooie asfalt) weg liggen de grotten op de noordflank van de Cabeçó D’Or.

Type

Plaats

Prijs Min.

Prijs Max.

Slaapkamers

Referentienummer

grondstuk

bebouwd

Uitzicht:

Zwembad:

Uitgebreid Zoeken